בירור לבדיקת המוגלובין מסוכרר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/06/2019 | 20:46 | מאת: גיא

שלום רב בבדיקה האחרונה רמת הסוכר בצום 104 קיימת אנמיה קלה:המוגלובין סביב 12.9,המטוקריט סביב 39,כדוריות דם לבנות 3.6,כדוריות דם אדמות 4.33.ברזל 60 ובי 12 211 פרטין תקין. כמו כן רמת הקורטיזול היא סביב 530 בדיקת A1C שנעשתה באותו יום היא 5.06 שאלתי 1.מדוע אין מתאם בין הערכים בצום לבין A1C, לאיזו בדיקה אמור לתת משקל רב יותר? יש לציין שלוקח תוספי תזונה של בי 12 וברזל במינון של 1מ"ל ליום למשך חודש עד מועד הבדיקהללא הפסקה. האם לאנמיה בערכים שיש לי ו או לקחת התוספים שציינתי ישנה השפעה אשר מקטינה את רמת A1C שקיבלתי? תודה

גיא שלום ה A1C משקף ממוצע סוכר על פני כל היממה למשך 3 חודשים ומפה הפער. כ"כ אנמיה קלה עלולה בהחלט לשבש מעט את אמינות ה A1C

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת