עזרה בפענוח של בדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/04/2019 | 13:47 | מאת: נמרוד

שלום לכם אני נמרוד בן 34 לפני כמה ימים גיליתי מין ציסטה קטנה בגרון מצד ימין למטה שמיששתי את האזור שלחו אותי לבדיקות אולטרסאונד ובדיקות דם וזה התוצאות. .Esr 1hour -11. .Tsh-1.92. Thyroid peroxidASE ab-16.2. THryogloBulIn TM -108 Ng/ ml. Thryoglobulin AB קטן מי 20 UL. ובאולטרסנוד התשובה הייתה. אונה ימנית בגודל 5. 2.9 4סנטימטר ב תפוסה על ידי קשר ציסטי בגודל 1.8 3.9 עם מרכיב רקמתי. וכל שאר הדברים יצאו תקינים בסיכום למטה היה כתוב קשר מסוג 3 tirads באונה הימנית להמשך בירור דיקור אבחנתי. אני ממש מצטער אל הבלגן אבל אני מאוד מודאג אמור להיפגש עם מומחה לבלוטת התריס רק עוד שבוע ולא יודע מה הבידקות העלה אומרת אני מאוד ישמח לעזרה

נמרוד שלום האם הגודל הוא בסנטימטרים או מילימטרים? אם מדובר ב 3.9 ס"מ אז מדובר בקשר שלא נראה חשוד אבל בשל גודלו יש לבצע ניקור אבחנתי ממנו (מעין ביופסיה עדינה)

20/04/2019 | 19:42 | מאת: נמרוד

תודה לך העזרה הגדול שרשום הוא 1.8. ו3.9 סנטימטר 2 מספרים אבל אני יותר מודאג מהבדיקות דם האם הם תקינות

לגמרי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת