הסבר לתוצאות של אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/03/2019 | 22:16 | מאת: דון

שלום אשמח להסבר בשפה מובנת של הממצאים. תודה רבה רבה א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס * מעקב בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2008/08/28 * בלוטת המגן נראת מוגדלת . בעלת מרקם אחיד . הודגמו קשריות בבלוטת התריס לדוגמא : באונה ימנית של בלוטת התריס מודגמת קשרית איזואקוית בגודל כ *2.2 3*7.2 ס"מ. (TR3 .(- כנראה ללא שינוי משמעיותי, אך השוואה מוגבלת עקב טכניקה שונה של הבדיקות . באונה שמאלית של בלוטת התריס מודגמת קשרית איזואקוית הטרוגנית בגודל כ *2.1 1.2 ס "מ (TR3( באונה שמאלית של בלוטת התריס מודגמת קשרית איזואקוית בגודל כ *2* 4.2 1.3 ס "מ . ( TR3 . (- כנראה גדלה . באונה שמאלית של בלוטת התריס מודגמת קשרית ציסטית עם הקף מסויד בגודל כ *5.0 6.0 ס "מ המלצות: סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: עקב גודל הקשריות לשקול על קורלציה ל FNA מעקב חצי שנה בלוטת התריס מוגדלת רב קשרית. חלק מקשריות גדולות . א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה * מעקב * לא נצפו קשריות לימפה מוגדלות בצוואר . רושם לפלאק אקוגני ב CA משמאל - לשקול על המשך בירור ע"י בדיקה סונוגרפית מכוונת לקרוטיס

שלום רב מאחר והממצאים תלויים בבדיקה קודמת וברקע רפואי אני מציעה לפנות לרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת