שימוש במרקפטיזול ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/02/2019 | 16:01 | מאת: אפי

היי. 1. רציתי לדעת מדוע השימוש במרקפטיזול מוגבל באופן עקרוני לשנה וחצי. אם התרופה עובדת, מדוע אי אפשר ליטול אותה באופן קבוע, אפילו לכל החיים? 2. ביצעתי לפני כמה ימים בדיקות דם לקראת הביקורת הדו-חודשית אצל האנדוקרינולוג, ושמתי לב שרופא המשפחה, ככל הנראה בטעות חד פעמית, לא רשם בבדיקה את הורמון T3 (רק TSH ו-T4). כלומר הערך הזה לא נמדד. האם זה בעייתי, האם יש לחזור על הבדיקה?

אפי שלום אין הגבלה כזו, במחלת גרייבס מקובל לטפל שנה וחצי כדי למנוע התקף נוסף. לרוב אין בעיה עם נוכחות רמת FT4 בלבד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת