שאלה על פרולקטין...

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/02/2019 | 00:21 | מאת: ת.מ.

אודה לשאלה בשנתיים האחרונות בכל בדיקת דם הפרולקטין היה קרוב ל- 900 שזה מעט גבוה. עשיתי MRI וראו מיקרואדנומה. לא קיבלתי טיפול והפרולקטין המשיך להיות גבוה. ב MRI מעקב הגידול ללא שינוי. בבדיקת דם של היום הפרולקטין בנורמה. יצא 580 כשהגבול העליון הוא 620. פעם ראשונה שיוצא לי תקין... חשוב לי להוסיף שעברתי קופת חולים.. לכן מבחינת הרופא החדש זו הבדיקת דם היחידה שעשיתי והיא תקינה. האם לאמר לו על מה שהיה בעבר? שלא יחשוב שאני ממציאה... תודה

שלום רב וודאי שלומר ואפשר גם להביא אסמכאות

25/02/2019 | 07:30 | מאת: ת.מ.ת

תודה. תוכלי להסביר בבקשה מה זה אומר שפתאום יצא תקין? תודה.

25/02/2019 | 17:58 | מאת: ת.מ.

אודה לתשובה

יש תנודות, זה נורמלי

25/02/2019 | 19:13 | מאת: מ.ת.

תודה רבה

01/03/2019 | 10:13 | מאת: ת.מ.

היתי אצל רופאת משפחה.. התור לאנדוקינולוג עוד חודש.. היא אמרה שיכול להיות שהאדנומה בכלל לא מפרישה ועד עכשיו זה היה מקרי ובמקרה יצא גבוה.. גם העניין שזה היה פחות מ 1000 מחזק את זה. תוכלי לאמר לי מה יותר בריא- אדנומה מפרישה פרולקטין או לא? מה ההבדל בינהם מבחינת מעקב? מקווה ששאלתי ברורה.. תודה!!

השאלה לא ברורה, מציעה לך להכין רשימת שאלות ברורה לקראת התור שלך

08/04/2019 | 08:35 | מאת: ת.מ.

שלום. שלחו אותי שוה לבדיקת דם לפרולקטין. יצא 380 שזה תקין פלוס פלוס. היה לי היפרפרולקטינמיה בעבר ויש ממצא בהיפופיזה. אם הפרולקטין הסתדר וכל בדיקות המעבדה תקינות. עשיתי פעמיים. המחזור שלי גם הסתדר והתחלתי לקבל כל בערך חודש וחצי שפעם היה נעלם לכמה חודשים. כלומר באמת נשמע שהכל בסדר. מה עושים עם המיקרואדנומה? היא פשוט תשאר שם בלי להפריע? הבדיקות בלבלו אותי קצת אשמח שתסדרי לי את המחשבה.. השאלה הגדולה שאני לא מקבלת עליה תשובה, שאלתי מלא גם בפורומים וגם את הרופא.. זה האם בכלל יש קשר בין המיקרואדנומה לפרולקטין. או שזה שני מצבים שונים? אשמח להסברים עד כמה שניתן.. תודה רבה

סביר להניח שהאדנומה הפרישה פרולקטין ולעיתים קרובות הן נעלמות. כל עוד הכל תקין אין מה לדאוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת