תוצאות מיפוי בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/01/2019 | 19:43 | מאת: ורד ברכה

עברתי מיפוי בבלוטת התריס. ממצאים: בלוטה א-סימטרית .אונה ימנית מעט יותר גגולה מהשמאלית. קליטה לא אחידה מוגברת במחצית עליונה של האונה הימנית ומופחתת במחציתה התחתונה. קליטה אחידה באוננ השמאלית. התמונה מתאימה לבלוטה נודולרית עם קשר חם מימין עליון וקדר קר מימין תחתון. יש לשקול fna. אודה על הסבר התוצאות . לציין שבדיקת tsh תוצאה 3.85 ובדיקת T4 היא 13.8. בברכה ותודה ורד

ןרד שלום קשר קר משמעו איזור חשוד שיש לשקול לבצע ממנו ניקור FNA לקשר חם אין משמעות בנוכחות TSH תקין מציעה לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת