שינוי חד בתוצאות בדיקת טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/12/2018 | 14:54 | מאת: שמואל

בן 30, בריא בד״כ, המוגלובין מסוכרר: 5.6%. ברקע השמנה בטנית עיקשת וגינקומסטיה חמורה מגיל ההתבגרות. מעוניין לעבור ניתוח פלסטי בעתיד ומסיבה זו ביקשתי מרופאת המשפחה להוסיף בדיקת טסטוסטרון לבדיקת הדם השגרתית שלי. לפני כ6 ימים התקבלה תוצאה נמוכה מאוד של רמת הטסטוסטרון: 5.50 nmol/l הבוקר ערכתי בדיקת דם נוספת: testosteron: 11.60 nmol/L LH: 3.30 IU/L FSH: 4.60 IU/L בדיקות הדם בוצעו באותה השעה ולאחר צום מדוע התוצאות שונות כל-כך? האם מדובר בטעות מעבדה? מה הצעד הבא?

שמואל שלום מדובר בבדיקה מאד לא קבועה ולכן חשוב לחזור עליה. מציעה לפנות לאנדוקרינולוג לבירור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת