נגישות
נגישות

תת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/12/2018 | 13:32 | מאת: שמואל

היי, אני בן 21 ולפני כמה שנים אובחנתי כבעל תת פעילות של בלוטת התריס... הרופא המליצה ליטול כדורים, בהתחלה היה מדובר ביוטורוקס ולאחר מכן עברתי לסינטרויד במינון של 50 מ"ג ליום... לא הייתי נוטל את הכדורים באופן קבוע בגלל שהיו תסמינים שדווקא נעלמו כשלא נטלתי את הכדורים. בכול התקופה הזאת הTSH היה אומנם גבוה אבל הT3 וT4 היו בנורמה הגבוה, גם בתקופה שבה לא נטלתי את הכדורים, מה שגרם לי לתהות מה בעצם הסיבה שזה קורה כי לפי מיטב הבנתי כשיש תת פעילות הערכים של T3 וT4 צריכים להיות מתחת לנורמה... כלומר הייצור שלהם תקין אצלי ובכול זאת הTSH יוצא גבוה בבדיקות דם. העלתי את הנושא בפני האנדוקריונולג המטפל והוא אמר שיכול להיות שאין באמת צורך בנטילת הכדורים עקב בדיקת דם שהציגה TSH:5.05 וT3 T4 בנורמה הגבוהה כשהמינון אותו מינון. חודשיים לאחר הפסקת הטיפול, ביצעתי שוב בדיקת דם והערכים שיצאו היו שוב TSH גבוה, וT4 T3 תקינים.... שאלתי היא האם אני באמת צריך לקחת את הכדורים בכדי לגרום לTSH לרדת, למרות שהערכים האחרים בצד הגבוה של הנורמה, הפוך משהם אמורים להיות? ומה יכולה להיות הסיבה שבגללה הTSH גבוה, אולי יש סיבה אחרת שצריך לטפל בה ובעצם לא עלו עליה פשוט? אני נמצא בתקופה די מבולבלת וחזרתי ליטול את הכדורים על דעת עצמי כיוון שהרגשתי רע והסקתי שזה אולי בגלל הפסקת הטיפול, למרות שבחודשיים אחרי ההפסקה הרגשתי די טוב וגם התוצאות הראו שאין שינוי משמעותי בבלוטה... אני לא יודע אם זה בהכרח הכדורים אך יש לי הפרעה בשינה, עייפות כללית, כאבי ראש ולחץ בראש מאז שהתחלתי ליטול אותם שוב ואני לפני פגישה עם אנדוקרינולוג בכדי לראות האם כדאי להפסיק את הטיפול לגמרי... אשמח לתשובה ולכיוון, ולדעת מה הסיכון בהפסקת הכדורים לדוגמה לשבוע או שבועיים בכדי לבדוק אם זה נובע מהכדורים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמואל אני חושבת שזה רעיון טוב להגיע לאנדוקרינולוג להערכה מחודשת. אין לי די נתונים בכדי לכוון אותך. אין נזק בהפסקת הטיפול לכמה ימים. בהצלחה

16/12/2018 | 16:00 | מאת: שמואל

היי, תודה על המענה. האם את מכירה סיפור דומה מניסיונך? ואם אחליט להפסיק ליטול את הכדורים לשבועיים בכדי לראות איך אני מרגיש למרות שאני עם TSH 6 בבדיקה האחרונה... זה יכול להיות בעייתי?

לא אמור להיות בעייתי

17/12/2018 | 10:53 | מאת: שמואל

היי שוב פגשתי רופא אנדוקרינולוג היום, ולפי המסקנות שלו הוא טוען שהטיפול התרופתי שלי מיותר מהיסוד עקב העובדה שמאז ומעולם אומנם הTSH היה מוגבר (tsh 7 במקרה הכי גבוה) אך גם כשהטיפול התרופתי הופסק למספר חודשים הערכים של T4 וT3 היו תקינים בטווח הנורמה הגבוה. המלצתו היא להפסיק את הטיפול ל4 חודשים ולראות את התוצאות ולהפסיק לחלוטין עם הכדורים. שאלתי כרגע היא האם נגרם נזק לבלוטה בנטילה, אומנם במינון נמוך (50 מ"ג) לאורך תקופה, ובמקרה שכן איזה מאכלים או טיפים יש לעשות בכדי לגרות את הבלוטה לעבוד באופן טבעי ושקם את עצמה? תודה

קרוב לוודאי שלא, לגבי מזון לא מוכר לי, אפשר לשאול מומחה ברפואה משלימה

18/12/2018 | 07:49 | מאת: שמואל

היי, כחוות דעת נוספת האם את חושבת שלפי הפרטים שהבאתי החלטת האנדוקרינולוג היא מבוססת ונכונה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת