מספר שאלות לגבי פעילות יתר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/12/2018 | 13:17 | מאת: טל

הי, ברשותי כמה שאלות קצרות לגבי פעילות יתר של בלוטת התריס. אודה לך אם תסכימי להשיב לי עליהן :-) א. מה הם הסימנים הקליניים שמבדילים בין מחלת גרייבס לבין השיטוקסיקוזיס, והאם יש חשיבות לאבחנה מבחינת הטיפול התרופתי? ב. האם פעילות יתר של בלוטת התריס, כאשר איננה מטופלת, מחלישה את המערכת החיסונית של הגוף? ג. כמה זה שכיח לפתח תופעות לוואי חריגות כגון כשל במערכת החיסון וכד' בשימוש קבוע לאורך זמן במתימזול/מרקפטיזול? ואם קורות תופעות לוואי כאלו, מה יש לעשות? האם זה מסוכן? תודה!!! טל

טל שלום כאשר יש יתר פעילות של התריס, הסימפטומים זהים ללא קשר לגורם המדוייק. גם הטיפול דומה בעקרון. תופעות הלוואי נדירות יחסית וקורות לרוב בתחילת הטיפול אך הן מסוכנות ומחייבות לכן מעקב קליני ומעבדתי. לרוב התרופה תופסק. לגבי שאלה ב לא חושבת אבל היא גורמת לפגיעה בעצמות בלב ועוד

13/12/2018 | 17:34 | מאת: טל

מה היא השכיחות לתופעות הלוואי המסוכנות אם אינני כבר בתחילת הטיפול?

נמוך מאד אך קיים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת