העדר חשק מיני וזקפות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/12/2018 | 22:32 | מאת: דור

שלום רב, בן 30, מבוטח כללית. מזה מספר שנים שאני חווה ירידה הדרגתית בחשק המיני שלי ובדברים שלרוב מתלווים בתהליך שכזה (ירידה במסת שריר, ירידה בויטליות ובבטחון עצמי וכולי). אני אמנם רזה, אך ברקע קיימת אצלי בעיית שינה קשה מזה 14 שנה במסגרתה אני מתעורר כל לילה 20-30 פעם צמא מאד ועם פה יבש (נשללו סוכרת ודיאביטיס אינסיפידוס). לא סובל מצמא במהלך היום. במרפאת שינה הודגמו יקיצות מרובות, אך ללא אינדיקציה של דום נשימה או חרדה (שנת חלום בהיקף סביר, ממוצע דופק 59 וכו'). אני ישן ממוצע של 1-3 שעות בלילה כבר 14 שנים רצופות. לאחרונה החשק המיני שלי נעלם כליל. לא חוויתי זקפה מזה כמה שבועות ולמעשה אין בי בדל חשק מיני (איני מדוכא). גם אשכיי הפכו קטנים מאד, ואף אשכי השמאלי גם לא מקיים רפלקס קרימסטרי. בפאנל הורמונלי הודגמה רמת טסטוסטרון טוטאל של 13 (לכאורה על הסקאלה, אך ודאי הולמת אדם בן 80) וערכי LH נמוכים ביותר (בקצה התחתון של הסקאלה). האורולוג שלי לא מתרשם מהנתונים ואומר שאני פשוט צריך חברה (שתפרד ממני רגע אחרי שתבין שאיני מעוניין בסקס כבר?) משום שהנונים לכאורה בנורמה. מה אני אמור לעשות? פעם הייתי יצור מיני מאד בעל חשק מיני בריא ובטחון עצמי והפכתי צל של עצמי. מעבר לחולשה הכללית שהחסר ההורמונלי הזה מייצר בי, גם מתקיימת בי תחושה קשה של פגיעה בגבריות ואובדן של דבר מה משמעותי וקריטי בחיי - החשק המיני שלי, היכולת והרצון שלי להביא ילדים ולקיים בית בישראל. אשמח לכל עצה בעניין

דור שלום מציעה לחזור על בדיקת טסטוסטרון טוטל וחופשי. טכן 13 היא רמה מעט נמוכה לאדם בגילך. עם התוצאות גש לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת