סכרת הריון כעת בשבוע 31

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/12/2018 | 10:41 | מאת: פלונית

אני בת 26 בהריון רביעי בריאה, לא בעלת משקל גבוה, לא בעלת נטיה גנטית ולא אוהבת כ"כ מתוק , אך גילו אצלי בשבוע 28 סכרת. בהעמסת סוכר של 50- 157 העמסת סוכר של 100- 83 , 226, 184, 111 התחלתי בדיאטה קפדנית ואני ממש מאוזנת ואפילו עם סוכר נמוך יחסית( רוב הבדיקות סביב 70-80) בשבועיים מאז שגילו את הב=סכרת לא חרגתי אף פעם מהמומלץ. אתמול התפתיתי לראשונה לאכול משהו במסיבה ואחרי שעתיים היה לי 184, בדקתי אחרי דקה שוב- 134 אחרי דקה- 126. האם אחרי שעה וחצי בדקתי שוב היה לי 90 ובבוקר למחרת 79. שאלתי היא- האם הגיוני כזו ירידה דרסטית? והאם היה נזק משמעותי לעובר ממעידה חד פעמית? אשמח לתשובה

שלום רב מעידה חד פעמית לרוב לא תגרום נזק. רמות הסוכר תלויות מאד במה שאכלת , כנראה משהו כמו סוכר עם ערך גליקמי גבוה ואז הסוכר עולה ויורד במהירות. כמו כן תמיד לבדוק פעמיים שכן ייתכנו מסיבות שונות אי דיוקים בבדיקה

09/12/2018 | 12:24 | מאת: פלונית

תודה על התשובה האם יתכן שזה בגלל שלא שטפתי ידיים עם סבון אלא רק עם מים? כי הרגשתי מאד רע סחרחורות וכאבי ראש אזכנראה כן היה משהו

ייתכן..

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת