שאלה לגבי TSH - חשוב

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

09/08/2018 | 18:20 | מאת: רן

שלום ד"ר נירית אמנם בשבוע הבא יש לי תור לאנדוקרינולוג אך ממצא שעלה היום בבדיקות דם מדאיג אותי ורציתי לשאול זאת כאן ברשותך. מחלת גרייבס, מטופל כבר כמה חודשים עם מרקפטיזול. עושה כל חודש וחצי בדיקות דם והיום עשיתי בדיקה נוספת. בבדיקה האחרונה, לפני קצת יותר מחודש, ערכי ה-T4 ו-T3 היו תקינים אולם בגבול המאוד תחתון של הנורמה. בבדיקות של היום הם נותרו ללא שינוי משמעותי מלפני חודש להיום. העניין הוא רמת ה-TSH. לפני חודש היא הייתה עדיין מאוד נמוכה - 0.01. והיום - קפיצה ענקית אל מעבר לטווח הנורמה - 9.04 (!) [טווח עליון: 4.78] נקודה חשובה שצריך לציין - במהלך חודש זה הופחת מינון המרקפטיזול מכדור אחד בבוקר, לחצי כדור בבוקר. קצת מודאג - מה זה אומר? ומה ההשלכות של זה על הבריאות שלי? תודה מראש! רן

רן שלום אין מה להיבהל. יש להפחית את המינון אך מציעה להמתין לשבוע הבא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת