מחלת גרייבס, טרנספרין ואנמיה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/07/2018 | 12:59 | מאת: א

שלום רב. לאחרונה אובחנה אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס. האנדוקרינולוג אמר שזה כנראה בגלל מחלת גרייבס. בנוסף, יש לי אנמיה חדשה בבדיקות דם - המוגלובין וRBC הולכים ויורדים מבדיקה לבדיקה. רמת הברזל שלי היא על הגבול הנמוך אבל הטרנספרין נמוך (הבנתי שכשהברזל נמוך הטרנספרין אמור להיות גבוה). שאלתי היא: האם מחלת גרייבס יכולה לגרום לאנמיה, והאם רמת הטרנספרין הנמוכה יכולה גם להיגרם מזה? תודה רבה.

שלום רב מחלת גרייבס עלולה לגרום לאנמיה שאמורה לחלוף עם איזון המחלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת