ייעוץ- אולטרסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/07/2018 | 00:35 | מאת: צביק

שלום רב מזה כשנה וחצי פעילות יתר של בלוטת התריס מטופל במרקפטיזול, חל שיפור משמעותי. להלן תוצאות us שבוצע ללא קשר לנ"ל כלשונן: .ס צוואר כולל בלוטות לימפה ללא סימני לימפדנופתיה . בלוטות רוק תת לסתיות ובנות האוזן א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס איסתמוס ברוחב תקין . אונות לא מוגדלות, מרקם מעט גס לא הומוגני, ווסקולרי . שמאל סמוך לחלק האחורי של האונה ניצפה קשר היפואקוגני אווסקולרי בגודל 0.6*1.4 ס"מ - PTA ?קשרית לימפה ? שאלותיי: האם הקשר נצפה בתירואיד או בפרתירואיד ? במיקום בו ניצפה הקשר ניתן לבצע ניקור? האם יש צורך בניקור? אודה מאד על הסבר והמלצה.

צביק שלום הקשר כנראה סמוך לבלוטת התריס ויש להרחיב בירור לגביו (מעבדה בעיקר). על פניו לא נראה שיש צורך בדיקור כרגע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת