רמת TSH ותחילת הריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/02/2018 | 11:53 | מאת: פלג

שלום, לפני כ-5 חודשים ביצעתי בדיקת דם רמת TSH 5.22, שאר המדדים תקינים. ביצעתי את הבדיקה עקב וסת לא סדירה וארוכה (לרוב הוסת אצלי סדירה וזמן קצר). כיוון שתכננו הריון וידוע לי שבהריון כדאי שהרמה תהיה נמוכה מתחת ל2.5, התחלתי טיפול של 350 מ"ג בשבוע. לאחר חודשיים הרמה ירדה ל3.9, הרופא העלה מינון ל450 מ"ג בשבוע. מאז, בכל חודש הרמה יורדת עוד ועוד כאשר היום (לאחר 5 חודשים) TSH 0.59 בטווח המינימלי. מאז תחילת הטיפול הוסת הסתדרה, מצבי הרוח שמהם סבלתי השתפרו פלאים והכי חשוב- גיליתי שאני בהריון שבוע חמישי. האם להפחית את המינון ל350 מ"ג בשבוע? או שעליי להמשיך עם המינון הרגיל 450 מ"ג בשבוע כיוון שיש נטיה בהריון לרמת ה-TSH לעלות? כל כמה זמן לבצע מעקב רמת TSH? אציין שבהריון הראשון הרמה גם היתה מעט גבוהה ועלו על זה רק בטרימסטר השלישי וקיבלתי טיפול אלטרוקסין, לאחר הלידה הפסקתי. תודה.

פלג שלום בעקרון לא חושבת שהייתי מורידה מינון בתחילת הריון אבל ממליצה להתייעץ עם הרופא שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת