ממצא בבלוטת האדרנל ובדיקת דם חריגה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/02/2018 | 20:30 | מאת: נעמה

שלום רב, אימי בת 64 עברה CT חזה (נשלחה ע"י רופא ריאות) ובתוצאה נכתב : "ממצא היפודנסי קטן בבלוטת האדרנל, קרוב לוודאי אדינומה קטנה". אמי הופנתה לאנדוקרינולוג ולבקשתו עברה בדיקות דם, תוצאות בדייקות הדם: CORTIZOL-BLOOD 0.9 ug/dl (טווח הנורמה : 4.3-22.4) DHEA SULPHATE 57.7 ug/dl ׁ(טווח נורמה 25.9-460.2) ALDOSTERONE-BLOOD 115.0 pmol/L (שים לב לשינוי יחידות- Upright:89-902 pmol/L Supine: 58-553 pmol/L) RENIN 12.0 uU/ml 0.07> 17-OH-PROGESTERONE לציין כי בלילה שלפני בדיקות הדם קיבלה 2 כדורים שנרשמו ע"י הרופא (איני יודעת את שמם). כמו כן אימי התבקשה לבצע איסוף שתן לקטכולאמינים ולמטאנפרינים אך עדיין לא בוצע. אני פונה אליך כיוון שראיתי שתוצאותהקורטיזול חורגות מהנורמה המצויינת . מבקשת לדעת מה המשמעות? האם יתר הבדיקות תקינות? האם להמתין לתוצאות בדיקות שתן ורק אז לפנות לאנדוקרינולוג או שהתוצאות מצריכות פניה לרופא ללא שהות?? תודה רבה מראש,

נעמה שלום תוצאות הקורטיזול תקינות לאחר נטילת דקסמתזון 1 מ"ג. לגבי שאר התוצאות יש לפנות לרופא המטפל/האנדו. אין דחיפות

04/02/2018 | 21:24 | מאת: נעמה

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת