בלוטת התריס -היפרפראתירואידיזם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/09/2017 | 22:15 | מאת: פ

ערב טוב אני בת 45+ יצא לי סידן מעט גבוה בדם-10.6- וזרחן נמוך מעט 2.07- וחוסר בויטמין D שהוא 55 ו-PTH יצא 61. באולטראסאונד של הצוואר התוצאות הן אחורית וקאודלית לקוטב תחתון של אונה ימינית יש ממצא הפואקואי אובלי לא וסקולרי כ-2.2 ס"מ מתאים לאדנומה של פראתירואיד אין ממצאים אחרים. נשלחתי על ידי אינדוקרינית לבדיקות איסוף שתן לקלציום פוספור וקראיטינין למיפוי של הפרתירואיד וביקורת אצלה בעוד חודשיים וכן ביקשה שרופאת המשפחה תתן לי הפנייה לצפיפות עצם והתחייבות. אמרתי לרופאה האינדוקרינית שכמה שידוע לי בדיקת צפיפות עצם עושים רק מעל גיל 50 או 55 אז היא אמרה במקרה שלך עושים גם קודם. איך עושים את בדיקת המיפוי אשמח לקבל התייחסות. שנה טובה ובריאה וחג שמח לכולם.

שלום רב המיפוי מתבצע ע"י הזרקת חומר לוריד וצילום של הגוף.בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת