פקטור חליפי בקופת חולים

דיון מתוך פורום  המופיליה

07/07/2011 | 19:30 | מאת: אבי

שלום גילי מזה שנים אני משתמש בפקטור 8 מונוקלונלי המופיל_מ. היום באתי לקחת את הפקטורים מבית המרקחת של קופ"ח ולהפתעתי נתנו לי פקטור לא מוכר בשם: Optivate High Purity Factor VIII and von Willebrand Factor concentrate מה זה? אינני חולה בוון ווילברנט. מידי פעם קורה שמפתיעים אותי בפקטור אחר לא מוכר. האם עלי לקחת את הפקטור? אינני מעונין בשינויים, ואני חושש מפקטור אחר. מה עלי לעשות על מנת שלא יחליפו לי פקטור? בתודה אבי

אבי ערב טוב לצערי אנו לא משפיעים על ההסכמים של הקופות עם חברות התרופות ולפיכך יכולים להמליץ רק על פקטורים מסוג או דרגת טיהור מסויים ולא על שם מסחרי ספיציפי. לשאלתך: אופיוואט הינו תרכיז המכיל פקטור 8 יחד עם חלבון הנשא שלו (וון וילברנד ביחס 1:1, לפיכך מתאים לחולי המופיליה ואינו מספק עבור חולי וון וילברנד קשה)- ועובר הליך טיהור אנטי-וויראלי כפול, אם כי לא בשיטה מונוקלונלית. מדובר בפקטור בטוח לשימוש ויעיל (לפעמים אפילו "מחזיק" מעט יותר- בשל תוספת הייצוב לחלבון של פקטור 8), לאחר חשיפות מרובות לתרכיזי פקטור אין סכנה שדווקא אופטיוואט יעורר ייצור נוגדן או יגרום לצרות. עם זאת- הרגשתך מובנת לי, ומאחר ולא מדובר בפקטור זהה (כאמור אופטיוואט אינו מונוקלונלי כמו המופיל-מ) אפשר בהחלט להתווכח עם הקופה ולדרוש שמירת הטיפול הקיים

מנהלי פורום המופיליה