פקטור 8

דיון מתוך פורום  המופיליה

19/06/2011 | 09:07 | מאת: נוי

בשל הפלות חוזרות ביצעתי בדיקת דם לקרישיות. כל הפרמטרים היו תקינים למעט פרמטר אחד שנקרא פקטור 8, שיצא 193 - גבוה ומעבר לטווח. שאלותיי הן: א. מה זה פקטור 8 ואיך משפיע על תהליך הכניסה להריון ועל ההריון עצמו? ב. האם לפקטור 8 השפעה על חיי היום יום? תודה

גיליחגילי קנתפקטור 8 גבוה הינו אחד מגורמי הקרישה- זהו סמן לא ספציפי, רמתו בגוף עולה עם הגיל וכן בנכחות זיהומים (אפילו וירוס פשוט), לאחר חיסונים או בתגובה ללחץ נפשי. בדיקה גבוהה אחת אינה מעידה שיש הפרעה בקרישת הדם ואינה מחייבת טיפול. דרך אגב- רמץ הפקטור גבוהה גם בהריון ותחת טיפול הורמונלי (גלולות וכו)- בנוגע למשמעות לגבייך אישיתץ כדאי להתייעץ עם המטולוג וגניקולוג

מנהלי פורום המופיליה