סיכונים הכרוכים בשימוש במוצרי דם.

דיון מתוך פורום  המופיליה

10/09/2011 | 11:09 | מאת: המופיל

שלום אני חולה המופיליה מקבל פקטור 8 המופיל M. מה רמת הבטיחות של מוצרי דם שניתנים להמופילים כיום? האם יש חשש אמיתי להידבקות עקב שימוש במוצרים אלה בוירוסים שונים? תודה

הפקטורים הבטוחים ביותר הינם כמובן הרקומביננטיים (ותאורטית- דור 3 עדיף על דור 2 שעדיף על דור ראשון- אשר מופק יחד עם אלבומין הומני כמייצב). המופיל אמנם מופק מפלסמה אך עובר טיהור מונוקלונלי ולפיכך נחשב בטוח בהחלט כנגד וירוסים. לא ידוע לנו על הדבקות בחלקיקי וירוסים (פריונים) עם מוצר זה אבל מאחר והנ"ל יכולים להופיע שנים לאחר השימוש קשה לשלול בודאות מוחלטת. עם זאת כדאי לציין כי מאז שנת 1989 לא היו ביחשראל מקירם של הדבקה בוירוסים זיהומיים דרך דם ומוצריו- כולל פקטורי קרישה.

מנהלי פורום המופיליה