מעבר בין תרופות לטיפול בחוסר פקטור 8 שינויים בקופות

דיון מתוך פורום  המופיליה

23/04/2020 | 12:39 | מאת: ניסים

חלק מהקופות החליטו לעבור משיקולים כלכליים ואחרים מהתרופה קסינתה לתרופה אחרת, נראה כביכול שהתרופות זהות כלומר באותו מינון. אבל עליכם לא להסכים ולהזהר, כיוון שבפועל התרופות החדשות אינן זהות, בדרך כלל פעולתן ממושכת יותר וכך רמת הקרישה גבוהה יותר, הגוף אינו יודע תמיד להתמודד עם שינויים ויכול ליצור בעיות שונות, מקרישי דם בכיבים בקיבה, אוטמים מוחים, חסימה של ורידי הרגליים, ועוד, כל זה פורסם בירחונים רפוואיים בעולם. בישראל המידע הזה לא נמסר לחולים עצמם, ואינו מאפשר להם להחליט מה הם מעדיפים. לכן מה שעובד טוב בשבילכם, תמשיכו איתו זו זכותכם, לא מחליפים דבר שעובד טוב, גם אם מספרים לכם שהוא יותר טוב. כיוון שכאשר מתגלה בעיה זו תיהיה רק בעיה שלכם. הכלל של סרוב להחליף תרופה, נמצא גם כזכות של חולה במשרד הבריאות ובקופות.

הקטפות רשאיות לרכוש פקטורי קרישה זהים מבחינת מנגנון פעולה לפי הסכמי רכש ולפיכך ייתכנו בעיות באספקה או הפסקת אספקה של חברה מסוימת. לחולים עם מספר חשיפות גבוה קודם לתרכיזי קרישה לרוב ההחלפה אינה מעלה סיכון לתופעות לוואי או נוגדנים. אם מישהו נתקל בבעייה ייחודית עם פקטור מסוים אנא לפנות לביקורת במכון המופיליה ולהתייעץ עם הרופא המטפל

מנהלי פורום המופיליה