פחד ממעליות וטיסות

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

21/07/2011 | 20:55 | מאת: איציק

אני מעוניין לדעת האם טיפול היפנוטי יכול לסייע בפוביה מסוג זה ותוך כמה זמן

איציק ?היפנוזה? היא כלי טיפולי, המוכחת קלינית ומחקרית כיעילה ביותר לטיפול בחרדות, מתחים ופחדים (פוביות), מכל סוג שהוא. כולל, כמובן, גם פחד ממעליות וטיסות. בד?כ, הטיפול בהיפנוזה הינו קצר יותר, בהשוואה לסוגי הטיפולים האחרים. הוא אף כולל ומכיל בתוכו טכניקות טיפוליות אחרות, כמו הרפייה, דמיון מודרך, הקהיית רגישות (דה- סנסטיזציה) וכד?. לעיתים (רחוקות), אף יש דיווחים על שיפור ניכר, בעקבות מפגש אחד או שניים, בלבד ! בהערכה ריאלית וכפונקציה של ספציפיות הפחד/חרדה, עוצמת הסימפטומים, מישכם ונתוני אישיות נוספים, אפשר לצפות לשיפור אחרי מספר פגישות, שאינו חורג בהרבה ממספר חד-ספרתי.. התהליך הטיפולי עשוי להסתייע רבות אם משלבים עם הטיפול האישי גם השתתפות בסדנא קבוצתית ל?היפנוזה עצמית?, המיועדת לתרגול והקניית השימוש והיישום של הכלי ההיפנוטי, באופן שוטף, בצורה אופטימלית ולמגוון רחב ביותר של בעיות וקשיים.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית