טיפול בטראומה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

22/04/2015 | 23:55 | מאת: ג.ס

שלום דוקטור, רציתי לשאול אם ניתן לטפל בפוסט טראומה (והסימפטומים הנלווים כמו טיקים, סיוטים, חרדות, מיסופוניה, אכילת יתר, דיכאון) על ידי היפנוזה? אני בטיפול פסיכולוגי כבר 10 שנים וטיפול פסיכיאטרי ותרופתי כבר 4 שנים, היתי ב2 קבוצות CBT ומיינדפולנס ואני חייבת לציין שהשיפור במצב הוא ממש קטן והיתי רוצה לנסות משהו אחר.. תודה רבה

ג.ס אכן כן. ניתן להסתייע בהיפנוזה, ככלי טיפולי, יעיל ועוצמתי לטיפול גם בפוסט-טראומה. יחד עם זאת יש לזכור שמדובר בכלי טיפולי-פסיכולוגי ולא ב"מטה קסמים". יש גם לציין שלא תוכלי להיות מטופלת במקביל, אצל 2 מטפלים. כך שבתקופת הטיפול בהיפנוזה אצל פסיכולוג בעל רישיון להיפנוזה, תאלתי לוותר על שירותיו הטיפוליים של המטפל האחר, במידה ואת נמצאת בהווה בטיפולו.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית