שלום - שאלות קטנות

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

18/09/2014 | 13:46 | מאת: רומן

שלום ד"ר מאיר, הטכניקה: אני יושב בעיניים פתוחות ומסתכל על נק' מסוימת על הרצפה. אני עושה כך: שאיפה נשיפה חזרה על אוטוסוגסטיה - החשיבה שלי היא חשיבה חיובית עושה 5 נשימות או יותר לאחר מכך, מנוחה של 2 דק' ומעלה 2 שאלות: 1. האם הטכניקה נחשבת מדיטציה? כן או לא ולמה? 2. האם הטכניקה עשוי לתרום לי - לחיזוק ביטחון עצמי, כישורים חברתיים, רגיעה , הפחת חרדות, מתחים, עייפות ולחץ? כן או לא ולמה? אשמח לתגובתך לשתי השאלות. תודה רומן

ירון (ו/או בשמותיך הנוספים) מדיטציה, כמו טכניקות הרפיה אחרות, כוללות לרוב אלמנטים היפנוטיים. אך הן אינן מהוות בהכרח היפנוזה "מלאה". היפנוזה מקצועית-טיפולית אמורה לכלול במידה רבה גם עבודה סוגסטיבית, המחייבת ידע פסיכולוגי מעמיק ומורחב ביותר, כמתחייב ונכלל בהכשרה המקצועית של פסיכולוגים. לגבי שאלתך בענייך האישי, יתכן ואף סביר שזה יעזור לך במידה זו או אחרת, אך הייתי ממליץ מאד שתפנה לייעוץ/טיפול אצל פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית