תינוקת בת 4 חודשים שאינה אוכלת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/06/2011 | 08:24 | מאת: shay

שלום, ביתי בת הארבעה חודשים השתחררה מבית החולים במשקל 3 ק"ג. במשך שלושה חודשים עלתה עליה קבועה במשקל, והתייצבה על אחוזון 50%. מזה כחודש, התינקות מסרבת לאכול-מדלגת על ארוחות, יונקת 3 דקות במקום 10 דקות, וכאשר אנו מחוץ לבית התינוקת אינה מבקשת לאכול כלל. יש לציין כי היא עירנית וחיתוליה רטובים. אתמול נשקלה והיא ירדה לאחוזון 25. ההוראה מטיפת חלב הינה להתחיל כבר עכשיו בארוחת פירות. התזונה הינה כאומר חלב אם בלבד, והיא מסכימה לקבלו מבקבוקים. תמ"ל אינו מתקבל בברכה, אולם לעיתים רחוקות מסכימה לאכול 230 מ"ל מטרנה. עצתכם על מנת לגרום לה לשוב ולאכול. תודה!

שי שלום,כשלב ראשון ואל מנת לשלול סיבה רפואית לירידה בתיאבון בגיל זה - אני ממליצה לפנות לרופא הילדים המטפל לבירור ראשוני.אמנם אין סיבה רפואית נראית לעין (כגון מחלת חום לדוגמא)שיכולה לגרום לתינוקת בת 4 חודשים לשנות את הרגלי האכילה שלה,אך כדאי לגשת לרופא הילדים לבירור ראשוני (כל סוגי הזיהומים למיניהם - מדלקת אוזניים ועד דלקת בשתן יכולים להוות גורם לירידה בתיאבון..). סיבה נוספת שכדאי לתת את תשומת הלב זת הברזל - אם כבר התחלתם לתת ברזל (הגיל המתאים להתחלת הברזל הינו גיל 4 חודשים)אולי זה גורם לה כאבי בטן (נדיר אך זו אופציה)וזה גורם לה לסרב לאכול. אני מציעה לנסות הפסקה של יומיים - שלושה במתן הברזל - ולעקוב האם בעקבות ההפסקה יש שיפור בתיאבון. אחרי יומיים שלושה לחזור לתת את הברזל בהדרגה.אם טרם התחלתם להוסיף ברזל - אז זה בדיוק הזמן להתחיל - כי חוסר בברזל הינו הסיבה השכיחה ביותר לירידה בתיאבון אצל תינוקות - ואולי התוספת ברזל ישפר את המצב. בנוגע למתן פירות בגיל 4 חודשים - על פי הוראות משרד הבריאות - יש להתחיל עם מזונות משלימים מגיל 6 חודשים. מגיל זה רצוי להתחיל עם הירקות והעוף/הודו/בקר - פחות אלרגני,יותר ברזל וחלבון. ורק אח"כ להתחיל עם הפירות. מתן פירות בגיל 4 חודשים - אמור להיות בגדר טעימה בלבד (עד 2 כפיות ליום) אך זה מבחינה קלורית אינו מספק - וקרוב לודאי שלא יחזיר אותה לאחוזון 50במשקל.ניתן להעשיר את התזונה שלה על ידי תוספת דייסה לבקבוקי החלב (אפשר להוסיף דייסה גם לחלב אם שאוב-כל דייסה אפשרית בגיל הזה - קורנפלור , אורז, דגנים, שיבולת שועל) - ולהמשיך לעקוב אחרי מדדי הגדילה. חשוב לעקוב גם אחרי המשקל וגם הגובה כדי לודא שהבעיה הינה רק קצב העליה במשקל ולא בעית גדילה כללית(אז גם הגובה נעצר).את מעקב הגדילה רצוי לעשות אחת לחודש עד שנצפית התייצבות - גם אם היא נשארת על אחוזון 25 - אך מפסיקה לרדת - זה תקין.אם אתם רואים לאחר חודש שאין שיפור , והבירור הרפואי היה תקין - ניתן לפנות לדיאטנית ילדים - בהרבה תחנות טיפת חלב יש דיאטנית ילדים - שתעזור לכם לגבש אופציות לתוספות קלוריות בנוסף לחלב אם! בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב