ויפאקס

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

17/08/2011 | 21:39 | מאת: אייל

שלום, במשך כארבע שנים נטלתי כדורים נגד דיכאון מקבוצת SSRI וסבלתי מתופעת לוואי של יובש בפה לא נעים אבל נסבל וגם מהשמנה. לאחר שלא הרגשתי שינוי רב במצב הרוח והעלתי במשקל הפסיכיאטרית רשמה לי ויפאקס, היא אמרה לי להתחיל לקחת מינון של 75 מ"ג יום כן יום לא לסרוגין. כבר לאחר שעה מנטילת הכדור הראשון הרגשתי שאני עומד להתעלף (הרגשתי בחילה וחולשה נוראית ושעוד שנייה אני עומד לקרוס) אך אחרי כשתי דקות ההרגשה חלפה מבלי לאבד הכרה. בנוסף אני מרגיש יובש, טעם מר וריח רע מהפה ברמה בלתי נסבלת (סוכריות ומסטיקים לא עוזרים) וגם חוסר תאבון במשך כל היום. הרגשת ההתעלפות חזרה גם בפעם השנייה והשלישית שלקחתי את הכדור (שוב כשעה לאחר נטילת הכדור). הקפדתי לאכול לפני נטילת הכדור ולשתות הרבה מים. ניסיתי לקחת גם וונלה מספר פעמים אך תופעות הלוואי לא השתנו (תחושת התעלפות אחרי שעה מנטילת הכדור שחלפה לאחר מספר דקות, יובש נוראי בפה וחוסר תאבון). הפסיכיאטרית אמרה שמעבר לויפאקס אין לה מה להציע לי. היא התעקשה שאני אקח דווקא את הויפאקס ולא את הכדורים הגנריים. השאלה כיצד והאם ניתן להתגבר על תופעות הלוואי שתיארתי? תודה

שלום בדרך כלל לויאפקס אין תופעות לואי כאלה מציע כי תיקח ויאפקס XR בלבד במינון של 75 מג בבקר אחרי אוכל , בדרך כלל התופעות נעלמות אחרי מספר ימים , אם התטופעות לא תחלופנה ממליץ להחליף לתרופה ממשפחה אחרת

18/08/2011 | 19:42 | מאת: אייל

מה ההבדל בין ויפאקס הרגיל ל-XR?

מנהל פורום בריאות הנפש