נפתח בכרמיאל - מיל"ם - מרכז ייעוץ למשפחות מתמודדים

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

26/06/2011 | 09:14 | מאת: אלונה גרנות

מיל"ם – מרכזי ייעוץ למשפחות שבקרבן בן/בת משפחה המתמודד/ת עם פגיעה נפשית הוקם בכרמיאל. במרכז ניתן למשפחות מידע על אודות מחלות נפש, על הטיפול התרופתי והשיקומי ועל הזכויות המגיעות למשפחה. במרכז מוענקת עזרה בהתמודדות עם בן המשפחה החולה וסיוע במציאת משמעות מעבר לטיפול במתמודד. מרכזי מיל"ם הוקמו לראשונה בשנת 2006 בחיפה, נתניה, ירושלים ואשדוד. לאחרונה נפתחו שלושה מרכזים חדשים בכפר-סבא, כרמיאל ובחדרה. המרכזים מופעלים ע"י עמותת "אנוש" באמצעות מכרז של משרד הבריאות – סל שיקום. ידוע שמשפחה אשר אחד מחבריה חלה במחלת נפש, חווה משבר גדול ומתמודדת עם קשיים רבים. חוסר הידע והבלבול מביאים איתם תחושה של בושה, פחד וחוסר אונים. במהלך השנים, לאור ניסיון מקצועי רב, פיתחה עמותת "אנוש" מודל להתערבות עם משפחות על פי המודל הפסיכו- חינוכי. השירות מוענק לכל מי שמתמודד עם מחלת נפש של בן משפחה: להורים/אחים/ילדים /בני זוג של נפגע נפש, בכל שלבי המשבר. במרכז ניתן לקבל: • ייעוץ אישי - סיוע למשפחה בהתארגנות סביב המשבר, מתן מידע והכוונה בהתאם לצורכי המשפחה. • ייעוץ קבוצתי - מתן מידע בנושא, רכישת כלים להתמודדות עם קשיים המתעוררים עקב החיים לצדו של פגוע נפש, צמצום הסטיגמה, תמיכה ומתן לגיטימציה לביטוי רגשות, הרחבת הרשת החברתית של המשפחות. • הרצאות – אחת לחודש תינתן הרצאה בנושא רלוונטי בתחום כגון: מחלות נפש, טיפול תרופתי, מידע על שירותי שיקום וביטוח לאומי, אפוטרופסות ועוד. • סדנאות – במהלך השנה יתקיימו סדנאות שמטרתן לתמוך, לחזק ולעודד את בני המשפחה. • כנס משפחות ארצי שנתי – עמותת אנוש מקיימת אחת לשנה כנס משפחות ארצי במהלך יומיים רצופים בבית מלון. הכנס מאפשר להתעדכן בשיטות הטיפול המתקדמות בתחום, מאפשר אינטראקציה עם משפחות נוספות, מאפשר השתתפות בסדנאות ובמליאות. הכנס מהווה הזדמנות לחוויה משותפת מעצימה, נוסכת ביטחון ומפרה. השירות במיל"ם ניתן ללא תשלום! במיל"ם כרמיאל ניתן שירות ייחודי גם לאוכלוסייה הערבית ע"י עו"ס מהמגזר. בתקופה הקרובה ניצור עמכם קשר לצורך תיאום פגישת היכרות עם המרכז. נשמח לשיתוף פעולה בהפניית משפחות אלינו! בברכה, צוות מיל"ם כרמיאל: נטע גלימידי - מנהלת סניף מיל"מ נילי גרעיני – עו"ס אלונה גרנות - מזכירת המרכז [email protected] טלפון: 04-6882898 פקס: 04-6882894 מנהלת תחום משפחות בעמותת אנוש מזל לנדס – [email protected]

תודה

03/10/2011 | 13:52 | מאת: חל

לתאומים בן ובת כמעט בני 5. בעלה נכה צהל סעיף נפשי והיום הוא הלך שוב לאשפוז לאחר שהיה כבר מס' פעמים חזר הבייתה תפקד פחות או יותר זמן מה ואפילו החליטו להביא עוד ילד לעולם ולפני 3 שבועות שוב נפל. היום הוא הובל כנראה לאישפוז שוב בטירה היא עצמה עובדת וגם בהריון וגם מטפלת בשני פעוטות אני יודעת שהיא לא תפנה אליכם מחמת הבושה, השאלה שלי אם יש ביכולתם לעזור דרכי והמייל שלי או הטלפון 052-3214936 האם יש איו שהיא עזרה שתגיע אליה הביייצה לעזור עם הילדים בשעות הצהריים וההשכבה למיטה. אני תושבת קרית מוצקין נכה בעצמי וגם בעלי חולה לב ואסטמה כך שתרומתנו ככל שנרצה היא לא קבועה, כמובן שיש לה בעיה כלכלית גם לממן עזרה כזו. השאלה שלי האם אתם יודעים באם במשרד הרווחה או דרך ארגון נכי צהל יש אפשרות לקבלת סיוע ללא תשלום. ושוב התשובה אלי כי היא לא יודעת על הפניה שלי אליכם אני חסרת אונים ודואגת מאד כיצד היא תסתדר לבד עם הילדים ועם ההריון וכל הכרוך בכך היא כעת בחודש שישי וסובלת מעודף משקל קיצוני ואסטמה וזקוקה לעזרה אם כן ואם זה נשמר בדיסקרטיות אודה לכם על תשובה.

04/10/2011 | 10:20 | מאת: מילם כרמיאל

העזרה במילם היא ייעוצית ואינה עזרה פיזית בבית אני ממליצה לפנות לגורמי הרווחה בעיר המגורים וייעוף מקיף יותר לגבי הגורמים היכולים לעזור מציעה להתקשר למילם חיפה בטלפון: 04-8642644 מילם כמובן שומרת על דיסקרטיות מלאה

מנהל פורום בריאות הנפש