שלום שאלה לרופא.....

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

29/03/2020 | 16:33 | מאת: שרונה 35

מה אתה מציע לכול אותם מתמודדי נפש בימינו שסובלים מהכדורים האנטיפסיכוטיים שפעילותם היא להוריד את הדופמין על כל המשתמע מזה פגיעה בהנאה בעונג בהנאה מוחית וכו..

שלום רב זאת שאלה מאוד כללית , תרופות אנטי פסיכוטיות מורדות דופמין עליך להתייעץ עם הפסכאטר ספיצית לגבי התרופות שאתה מקבל

31/03/2020 | 13:36 | מאת: א

אנטיפסיכוטים פוגעים באיכות החיים, גם עם נוגד דיכאון המצב לא הכי טוב. האנטיפסיכוטי הקיימים הן תרופה לא ממש מוצלחת, ושמאפשרים לרשום אותה גם למי שלא רוצה, לא מנסים לשפר אותן כי הן גם ככה נמכרות.

כל שינוי תרופתי יש לעשות מול הרופא המטפל ולדבר על תופעות לואי אם יש לך

04/04/2020 | 14:25 | מאת: א

לדבר על תופעות הלוואי לא עוזר. הרופא לא זה שעושה או ממציא את התרופות. הוא משתמש בקיימות. כבר ניסיתי הרבה תרופות, לכולן תופעות לוואי.בעיקר הגברת תאבון, וחלק מהן משמינות גם אם אוכלים מעט(למשל סוליאן, רספירדל...). וגם גורמות לחולשה. המצב היה יותר טוב אם אפשר היה לבחור את התרופה. עכשיו אני תלוייה בתרופה מיבוא. ומה שמתאים בארץ זה רק אריפליי ולא מוכנים לרשום לי אותו.

מנהל פורום בריאות הנפש