חושב כל הזמן דברים רעים

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

27/03/2020 | 04:39 | מאת: אנונימי

היי, אשמח לקבל חוות דעת על מה קורה לי בזמן האחרון אני בן 21, בחודש אוגוסט (אחרי השחרור) עישנתי וויד בפעם הראשונה בחיים שלי וזה גרם לי לתקופה של חרדה מאוד גדולה שהגיעה בחודש אוקטובר ונמשכה כמה חודשים. התסמינים הפיזיים שהיו לי עברו אבל בראש התקופה הזאת לא נגמרה ומלווה במחשבות רעות. בזמן האחרון רוב היום אני מרגיש רע. חוויות שקרו לי לפני שנים חוזרות אליי ואני מתחיל לדמיין בראש שלי סיטואציות קיצון מדברים שקרו בעבר (לדוגמה, הייתי בצבא אז אני מדמיין שעשיתי דברים רעים מאוד בצבא למרות שאין קשר למציאות). למרות שאני יודע שאני מדמיין זה לא עובר לי ורק עושה לי עוד יותר רע המחשבה שאני מפתח מחלת נפש כלשהי. (וגם אז אם אני חושב שיש לי מחלת נפש אני מתחיל לחשוב על דברים רעים ועל אולי פיצול אישיות שיש לי שאני לא מודע אליו) יש לציין שרוב המחשבות האלה מגיעות סתם ככה ועוברות לי בדרך כלל אחרי שאני ישן וקם בבוקר שלמחרת אבל באותו יום שהן באות הן מטרידות אותי ואני מרגיש שאני נלחם בהן. ובנוסף הן סובבות סביב מעשה אחד (לא משהו מאוד רציני) שעשיתי לפני כמה שנים והמצפון שלי לא משחרר ממנו היום (וגם אותו אני מדמיין בראש שלי בצורה מאוד רעה ולא פרופורציונלית) הייתי בן אדם נורמטיבי ועכשיו אני מסתובב כל יום בתחושה שאני חולה נפש, זה בגלל הוויד? מה זה בכלל? זה ייפתר? מה אני צריך לעשות?

כניראה שהיה לך התנסות גרועה עם הויד , נשמע כמו התקפי חרדה אם לא יעבור יש להפגש עם פסכאטר

29/03/2020 | 21:02 | מאת: אנונימי

תודה על התשובה המהירה. מנסיונך בטיפול באנשים עם בעיות מהסוג שלי, זה יכול לעבור מעצמו או שזה מצריך טיפול? זה מאוד מדכא אותי שהמצב מדרדר כבר יותר מחצי שנה ואין שיפור.. תודה על המענה!

מדובר על תופעות אובססיביות זה עובר עם התרופות

מנהל פורום בריאות הנפש