שינוי של מינון תרופתי לאחר שמגיעים לאיזון

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

01/06/2019 | 00:09 | מאת: יעלי

השתחררתי מאשפוז לפני כ3 וחצי חודשים בעקבות דיכאון ואובדנות, מאז שיצאתי מהאשפוז עד השבוע לא הצלחתי להגיע לאיזון. בשבוע האחרון, (שבוע וחצי אחרי העלאת מינונים האחרונה) התחלתי להרגיש טוב. עכשיו הבאסה היא שאני מותשת פיזית מהכדורים. מצד אחד אחרי ככ הרבה זמן רוצה לקום ולעשות מצד שני פיזית לא מסוגלת... אני נוטלת בבוקר ויפקס xl 225 )לפני שבוע וחצי עליתי מ150) בערב; קלונקס 0.5 סרקוול 25 למיקטל 300 מ''ג (גם כן-עליתי מ200 לפני שבוע וחצי) חוץ מזה- יש לי לוריוון לsos ובונדורמין מתי שמרגיש צורך... חשבתי להוריד את הקלונקס אולי (הוא נראה לי הכי פחות משמעותי) האם זה נכון? אולי עדיף משהו אחר? (ובכלל לדעתי יש לי הפרעה ביפולארית ולא דיכאון כמו שכתבו לי בשחרור מהאשפוז)

אולי כדאי לקחת במקום קלונקס קסנקס 0.5 מג תודה

07/06/2019 | 14:38 | מאת: יעלי

אני כמה ימים מלאת אנרגיות עד שאתמול הייתי ממש על קוציםך. הרגשתי שיש לי מלא אנרגיות שלא מצליחות לצאת ואני מתפוצצת... רעדתי בכל הגוף ולא הצלחתי להסביר מה אני מרגישה חוץ מזה שאני רועדת ולא רגועה ומבוהלת. התקלחתי ניסיתי להרגע והכחרחתי את עצמי לישון. קמתי בבוקר יותר טוב, כמו בימים שלפני כן, אבל עם עיפות פיסית נוראית (כמו שהייתי מרגישה אחרי התקף חרדה...) אז אולי זה סוג של התקף? התקף מאניה? התקף אנרגיה? אבל הייתי מאד מודעת לעצמי שעובר עלי משהו (מה שלא עונה על ההגדרות של מאניה ממה שקראתי) האם במידה וזה חוזר על עצמו לוריוואן יכול לעזור? יש לי בבית גם וואבן מתקופת אחרות. זה עדיף? עד שאפגש עם הפסיכיאטר אחרי החג... מקווה למענה מהיר. תודה רבה!

מנהל פורום בריאות הנפש