גמילה מלוריוון וחרדה

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

20/04/2018 | 12:30 | מאת: לירן

שלום ד"ר , אני שואל בעבור סבתא שלי בת 80. בריאה בד"כ , ללא מחלות רקע. סובלת מחרדות (קשה לה להתחיל את היום בעיקר, לעיתים חרדה גם בערב) ישנה טוב עם בונדורמין, ואוכלת מצויין. היא טופלה במשך שנים ע"י לוריוון אבל התחילו אצלה תופעות לוואי כגון איבוד יציבות לפתע עד כדי נפילה , והתקפיי חרדה מידי פעם. התחילה לפני חודש טיפול ב 20 מג רסיטל , אך אין שיפור ואפילו החמרה בהתקפים. מה תמליץ לנו לעשות? אנחנו כבר מיואשים, היא כבר בדיכאון מהמצב ומאוד סובלת. הנויירולוג המליץ לנו על רמוטיב 250 , האם לדעתך כדאי לשנות את הרסיטל לרמוטיב? תודה.

אם רסטאל לא עובד הייתי ממליץ על רמוטיב יותר קל . אם לא יהיה שיפור אני חושב שאתה צריך להביא את אמא להתייעץ עם פסכאטר - פסכגראטר .

מנהל פורום בריאות הנפש