בכי ללא שליטה לאחר הפסקת תרופות נגד דיכאון

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

03/04/2018 | 22:10 | מאת: דוד

שלום רב, לאחר 16 שנים של טיפול בתרופות נגד דיכאון מהסוגים SSRI ו-SNRI הפסקתי את הטיפול בשיתוף פעולה עם הפסיכיאטר המטפל עקב מצב טוב ואי הצטרכות בתרופות. התרופות האחרונות שלקחתי הם: לוסטרל 200 מ"ג ו – וולבוטרין 300 מ"ג. ביחד. לקחתי אותם במשך שנתיים. כאמור הפסקתי אותם בהדרגה בהמלצת הפסיכיאטר. אני "גמול" כבר חודש. אך שמתי לב לתופעת לוואי שנהייתה לי לאחר הפסקת הטיפול. אני כל הזמן בוכה!! אף פעם לא הייתי בן אדם רגיש כ"כ ולא הייתי בוכה משטויות, כעת כל דבר שהוא קצת מרגש אני ישר מתחיל לבכות. סרט מרגש, כתבה מרגשת בטלוויזיה, אפילו סתם מייל מסבא שלי בעניינים רגילים, כל דבר גורם לי לבכות! ואף פעם לא הייתי ככה. בכיתי רק במקרים נדירים ממש כמו בהלוויה של סבא שלי, אבל לא סתם ככה הייתי בוכה. זה התחיל לאחר שהפסקתי את התרופות. האם זאת תופעת לוואי נפוצה\ידועה של הפסקת תרופות נגד דיכאון? זה יעבור מתי שהוא? כי לבכות כל הזמן, כל היום זה לא בדיוק חוויה מרנינה. תודה רבה

אני מאמין שזהיחלוף כי אני לא מכיר תופעת לואי כזו שמהפסקת התרופות , אנא בדק עם הפסכאטר שלך אם לא מדובר בדכאון שחוזר ....

מנהל פורום בריאות הנפש