החמרת חרדה לאחר איזון

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

18/02/2018 | 15:09 | מאת: יוגב

שלום ד"ר. אני בן 35 ובגלל חרדה קלינית מתמשכת שנים רבות לאחר מגוון ניסיונות טיפול ב-SSRI שונים נמצא כי הנוסחא המתאימה עבורי כדי למנוע חרדה הינה: VIEPAX XR 150 MG CLONEX 3 MG את הכדורים אני לוקח קבוע כבר כמה שנים. הויאפקס בבוקר והקלונקס בלילה. יחד עם זאת אציין שאני מכור לשתיית קולה (שותה 1/2 ליטר בצהריים ו-1/2 בערב). לפני כ-4 וחצי חודשים התרחשו שתי שינויים: א. ירדתי במינון צריכת הקולה בהדרגה עד ל-0 צריכה למשך 3 חודשים ב. הוזרק לי סטרואידים לישבן (שם הזריקה: דיפרוספאן 2 מ"ל) מאז אני סובל מאוד מאוד מחרדה ואי-שקט שלא ברור אם זה מהסטרואידים או מגמילה מקוקה קולה0 בתחילה סברתי כי מדובר בתופעות גמילה מהפסקת הקולה המכילה קפאין וסוכר רב ושאר רכיבים אליהם כנראה התמכר הגוף עם השנים. אך בחלוף חודשיים בהם לא השתפרו התסמינים נשללה האופציה כי מדובר "בגמילה" מקולה. הרופא המטפל סובר שרוב הסיכויים הם שאלו תופעות של הסטרואידים שקיבלתי וצריך סבלנות עד להעלמותם המלאה מזרם הדם. לי ברור דבר אחד - החרדה מעייפת אותי ומשביתה אותי וכאשר אני קונה בקבוק קולה יש לי "רגיעה" למשך שעות ספורות אך במהלך היום חוזרת החרדה. המלצות הרופא: 1. להמשיך עם הטיפול התרופתי באותה המתכונת ללא שינוי מינון. 2. לא להתנזר משתיית קולה אלא רק להפחית - אני מנסה וזה לא עוזר, חווה חרדה בלתי פוסקת וזה לא פתרון לשתות קולה פעמיים-שלוש ביום כדי להרגיש מאוזן יותר ובסוף לחטוף סכרת... 3. לא לחשוש מהחרדה ולהבין שזהו מצב זמני שסופו מתקרב היות וסטרואידים בשחרור מושהה עשויים להשפיע כמה חודשים ולגרום לעוררות יתר של מערכת העצבים ואני כבר לקראת סוף השפעתם כך שצריך רק סבלנות לדבריו. לי אישית נראה שלא מדובר בהתמכרות לקולה או תופעה של הסטרואיד (משך 6 שבועות לאחר ההזרקה אכן סבלתי מהזעה, דפיקות לב אך זה נעלם ולא נמשך 4 וחצי חודשים) אלא פשוט מכך שכאשר יש העדר קולה בדם עת בה יש 3 מ"ג קלונקס בדם ישנה תשישות ועייפות שהיא הגורם לדיכדוך שמוביל לחרדה אבל הפסיכיאטר שולל אפשרות זו וודאי שלא ממליץ על ירידה במינון הקלונקס בשעה שקיימת חרדה למרות התשישות הנפשית והפיזית. אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בנושא המתואר.

ההמלצות בסדר גמור , ם אני ממליץ לך לעבור במקביל טיפול פסכולוגי התנהגותי לחרדות

מנהל פורום בריאות הנפש