תסמונת קדם- וסתית עם התקן תוך רחמי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

23/07/2018 | 11:01 | מאת: שיר

היי, אני בת 30, ויש לי התקן מסוג 'מירנה' כשנה וחצי. יש לי מחזור מפעם לפעם, אך הוא כמעט בלתי מורגש ואף פעם אין תסמינים חוץ מדימום קל. אתמול הופיעו פצעון או שניים, והיום אני מרגישה גודש באיזור החזה והבטן התחתונה שאני מזהה בוודאות (רק מנסיוני) כתסמונת קדם וסתית. השינוי היחיד שאני מסוגלת לחשוב עליו הוא שהתחלתי טיפול ב"קונצרטה" לקראת תקופת מבחנים, אבל זה היה לפני יותר מחודש ולא על בסיס יום- יומי. כל השאר- תזונה, פעילות גופנית- ללא שינוי. אין חשש להריון. 1. האם יכולה להופיע תסמונת קדם וסתית במצב כזה, והאם נשמע שזה המקרה? 2.אם כן, האם יכול להיות שחלו שינויים הורמונליים או כימיים שדורשים בדיקה? 3. מלבד הדברים הרגילים (שתייה מרובה, הימנעות ממלח וכו') האם יש תכשיר, בטוח לשימוש, שיוכל לזרז את סילוק אגירת הנוזלים? תודה!

שלום קשה לדעת מה הסיבה למה שאת מרגישה מירנה לרוב מונע תסמונת קדם וסתית אני לא חושב שיש צורך בבדיקה כעת אין תכשיר לזרוז אגירת נוזלים

מנהל פורום רפואת נשים