הריון לאחר קיסרי - תאומים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

11/02/2018 | 19:57 | מאת: יפעת

ד"ר קוגלר שלום לך וערב טוב. לפני מספר שבועות רשמתי לך הודעה ואנסה לקצר. חצי שנה לאחר הריון שהסתיים בניתוח קיסרי שבוע 37 פלוס 4 עקב iugr. כעת שוב בהריון.כמובן שלא מתכונן. בשבוע 7 הלכתי לבדיקה ראשונה שם נצפו 2 עוברים באותו שק. לאחר שהתאוששתי, הייתי בהלם כמובן, נבדקתי בשבוע 9 אצל דר ערן כסיף אשר קבע כי ישנה מחיצה בין העוברים. כמובן שהוסברו לי הסיכונים אינספור פעמים. השאלה שלי היא מאוד מטרידה. הרי מדובר בתאומים עם שילייה אחת למיטב הבנתי. הריון קודם, בגלל אי ספיקת שילייה ילדתי תינוקת במשקל 2 קילו. שהתה שבוע בפגייה. כעת יש לי כאמור 2 עוברים. מה הסיכוי שהשילייה החלשה שלי תוכל להזין 2 עוברים??? אשתף אותך ואומר שאני ממש פוחדת ללדת ילדים במשקל קטן באופן קיצוני. שכן השבוע שהייתי בפגייה היה טראומתי עבורי וקשה לי לדמיין לשהות בפגייה עם 2 ילדים כאשר בבית יש עוד תינוקת. אני חוששת שאקרוס . אשאל אותך מהו להערכתך הסיכוי, עקב ניסיונך הרב, שהריון כזה אכן יסתיים בשלום? תודה לך מראש.

שלום יתכן שיש 2 שליות. תלוי בסוג התאומים לא בהכרח תהיה אי ספיקה שיליתית גם בהריון זה כמובן שיש צורך במעקב בכל מקרה אין אלטרנטיבה אלא אם את מתכננת או רוצה הפסקת הריון ולא נראה לי שזה המצב

מנהל פורום רפואת נשים