שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

19/06/2017 | 17:48 | מאת: מוטרדת

שלום! אני בת 39. בהריון שני (הראשון היה תקין ובגיל צעיר). בשבוע 13+4 ערכתי בדיקת שקיפות עורפית שמדברי הרופא, תקינה לחלוטין. סיכון סטטיסטי לפי גילי 1:125 סיכון סטטיסטי לפי גילי ובדיקה 1:568. בבדיקת דם של השקיפות הגיעו תוצאות: סיכון סטטיסטי לפי גילי: 1:142 סיכון סטטיסטי לפי גילי ותוצאות הבדיקה: 1:194 טריזומיה 18: 1:100000 בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת שערכתי שבוע 16+2 הרופא מסר כי הבדיקה תקינה, אך ראה 2 נקודות אקוגניות בחדר שמאל בלב ויש חשש לvsd. אני מודאגת מאוד מכל הממצאים הללו. מה אומרות תוצאות הבדיקות? ומה עליי לעשות? תודה על התייחסותך.

שלום הסכון לתסמונת דאון מעט גבוה ויש המלצה לבצע דקור מי שפיר עקב החשש ל VSD כדאי לבצע אקו לב עובר

מנהל פורום רפואת נשים