ברכיים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

23/05/2011 | 15:53 | מאת: א

לפני חודש וחצי הייתי מעורב בתאונת דרכים כהולך רגל..מאז אני סובל מכאביי ברכיים כאשר אני מקפל אותם. חודש אחרי התאונה עשו לי רנטגן ומצאו אצלי קרע בשריר הירך הימני ומאז אני עושה פיזיוטרפיה,אך עדיין אני לא רואה שום שיפור מכאביי ברכיים ועדיין אותם כאבים מהתאונה. עברתי כבר 6 טיפולים בפיזיוטרפיה. האם אני צריך לעשות צילומים נוספים או אחרים לברכיים או פשוט להמשיך עם הפיזיוטרפיה??

שלום א., צילום רנטגן ידגים לרוב פגיעות בעצם. במידה ולא נמצאו שברים, הכאבים בברכיים יכולים לנבוע מפגיעה במפרקי הברכיים. תתיתכן פגיעה בסחוסי המפרקים ובמינסקוסים (סהרונים שתפיקדם לבלום זעזועים ולאפשר תנועה חלקה). בדיקות הדמייה נוספות כגון מיפוי עצמות ו MRI ידגימו זאת, אך כרגע אני ממליץ שתמשיך בפיזיוטרפיה. משך השיקום לאחר פגיעות מסוג זה עשוי לקחת מספר חודשים. חשוב שתתמקד בחיזוק השרירים ותשמור על מנוחה יחסית מפעילות נמרצת. חשוב שתתיעץ עם הפיזיוטרפיסט ותתאמו יחדיו ציפיות לגבי המשך הטיפול. בהצלחה. אשמח לענות על שאלות נוספות אם יהיו לך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי