צריכה עזרה דחוף ,בבקשה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

20/10/2011 | 17:22 | מאת: לולי

שלום , לפני 4 שנים (בגיל 12 ושלושה חודשים)החלו לי כאבי גב תחתון בצד שמאלי , שבעקבותם היה לי קשה לעבור ממצבי ישיבה לעמידה ואף לפעמים בהליכה,פניתי לרופא שהפנה אותי לרנטגן שהיה ללא ממצא מיוחד לבסוף הופניתי לאורטופד שהחליט שאעשה מיפוי עצמות ,ותוצאותיו היו : קליטה מוגברת L5 מאחור (ליזיס?) ,לאחר מכן הופניתי לCT מותני שתוצאותיו היו:ליזיס L5 ללא ליסטזיס והומלץ לי פיזיטורפיה לגב ,לחיזוק שרירי הגב ,הלכתי פעמיים,שלוש וקיבלתי תרגילים לבית שהקפדתי עליהם תקופה קצרה של חודש ,ולאחר מכן כאבי הגב חלפו ,ולכן לא המשכתי בהם . היום אחרי 4 שנים ללא כאבים ,לפני כחודש וחצי החלו לי כאבים בזמן ישיבה ,ממש בעצם הזנב ,והחשבתי את זה כמשהו שיעבור מעצמו אך זה גבר והגיע למצב שבזמן ישיבה של 10 דק' הכאבים מתחילים לחגוג ואז לקום ניהיה עוד יותר סיפור,בסוף הלכתי לרופא משפחה שבדק אותי ורשם כך:מצב כללי טוב,באזור העכוז ללא מצאט בעור ורקמות רכות,ישנה בליטה רגישה פריוסטלית בחלקו הדיסטלי ,ללא תנועתיות פתולודגית. הוא הפנה אותי לצילום רנטגן,שתוצאותיו היו:עקמת מינימלית (הוא אמר לי במילים מתוצאות שהגיעו אליו למחשב-זה מה שזכור לי שהוא אמר) הוא הסביר לי שזה לא נורא שיש את זה ל90% מהאוכלוסייה (אבל גם את זה אני רוצה לתקן),והוא לא הסביר לי מה הולך עם הכאבים בעצם הזנב הוא פשוט הסביר לי על הספונדלוליסיס בציור על דף ואמר שאין איך לשנות את זה אך יש טיפול למניעת הכאבים ותרגילים לשיפור,ושיכולים להיות סיכונים בעתיד בעוד 20,30 שנה אם לא אשמור על משקל יציב, אם ארים דברים כבדים ואעשה דיאטות זה ייצור סיכונים לאחר מכן הוא אמר שאין לו מה לומר יותר בנושא והפנה אותי לאורטופד ,אמר לי לקחת לפגישה עם האורטופד את הדיסק של הרנטגן.- אורטופד שאליו עדיין לא הגעתי יש לי אליו תור רק בעוד שבועיים .(יש לציין שאני לא עוסקת בשום ספורט קבוע,או אמניות כלשהם)אך אני מרבה בהליכות פעמיים-שלוש בשבוע שאת זה אני אפילו לא יכולה כבר לעשות ,אני כבר כימעט שבוע מרותקת למיטה גם מתוך עצלנות וגם מתוך עובדה שאני לא מצליחה לשבת יותר מרבע שעה בלי להרגיש כאבים ואחרי זה להתאמץ לקום מהכיסא ולהזיל דמעה או שתיים בגלל הכאב החד,(והכאב הוא רק בעצם הזנב ומסביבו ולא כמו אז לפני 4 שנים שהיה רק בגב תחתון בצד שמאלי) אני מתוסכלת מהעניין ואני לא מוצאת תמיכה או עזרה בשום אתר או תרגילים כלשהם שיפחיתו לי מעט את הכאבים עד לפגישה עם האורטופד ובעוד שלושה ימים אנחנחו שבים ללמוד ואין לי מושג איך אשרוד את הישיבה בכיתה שעתיים רצופות,יש לך אולי מידע כלשהו ,מה מתקשר כאן עצם הזנב ? ואולי יש משהו שאעשה כדי למנוע מעט את הכאבים? ,הרופא רשם לי כדורים בשם ברקסין שאני שותה אותם כשאני ממש נואשת ולא יכולה להתמודד עם הכאבים וגם אז הכאבים לא נעלמים לגמרי ,תוכל אולי גם לפרט לי יותר על מה שהולך אצלי?והאם באמת אין דרך לשנות את זה ? ובקשר לעקמת המינימלית ,איך "מתקנים"אותה ? כי למרות שזה משהו נורמלי מבחינתי זה לא, בבקשה תענה לי במהרבה , תודה רבה לך .

23/10/2011 | 10:37 | מאת: ירון טילינגר

שלום. כפי שהפיסיותרפיה עזרה לך בפעם שעברה אני מאמין שתוכלי לקבל טיפול יעיל ומועיל גם הפעם. אני מציע להגיע לבדיקה במכון פיזיותרפיה . לאחר בדיקה מלאה יותאם לך טיפול שיכלול הדרכה לישיבה ויציבה נכונה + תרגול מותאם בבית . יתכן שישתלבו גם טיפולים ידניים או עם ציוד חשמלי. עד להגעה למכון: שבי רק על משענת תומכת כמו זו- http://www.dr-gav.co.il/?CategoryID=252&ArticleID=144 השתדלי ללכת כול יום 45 דקות . המנעי מפעולות שמעוררת כאב . נתן להיעזר בתרופות נוגדות דלקת לטווח קצר. רפואה שלימה . ירון טילינגר. פיזיותרפיסט מוסמך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי