קליקים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

19/10/2011 | 13:43 | מאת: דנה

יש לי שאלה- ממה נוצרים "קליקים" בצוואר ובלסת??? האם קליקים יכולים לעבור????

23/10/2011 | 10:26 | מאת: ירון טילינגר

שלום . "קליקים" ו"קנאקים" שנשמעים מהמפרקים בזמן תנועה הם תופעה נפוצה . למשל הנעה של האצבעות,מפיקה קליקים מהמפרקים הבין גליליים . בעבר היה מקובל שהקליק נובע מהשתחררות של גז שהצטבר במפרק. אין קשר לארתריטיס או דלקות מפרקים . אין גם קשר למחלות של מערכת העצבים . קליקים לא גורמים לרעד בזקנה כפי שחושבים רבים . באם הקליקים לא נובעים מטראומה ולא מעוררים כאב אין סיבה לטפל בהם. רפואה שלימה . ירון טילינגר. פיזיותרפיסט מוסמך. לסיכום, אין שום בעיה עם "קנאקים" למיניהם,

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי