כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

08/09/2011 | 20:23 | מאת: גיל

dddddsdשלום אני גיל בן 16, יש לי כאבים בברכיים כבר שנה בערך שבאים לי לעיתים קרובות והכאבים בעיקר בצד שמאל אבל גם בימין. הלכתי לאורטופד והוא בדק אותי ואיבחן שיש לי chondromalacia patellae bilat וכאבים בעיקר ב PF והפנה אותי לעשות פיזוטרפיה, אבל בעבר כבר עשיתי פיזוטרפיה לאותה בעיה והפיזוטרפיסת שטיפל בי איבחן בעצמו בכלל שיש לי בעיה אחרת ונתן לי תוכנית שוראים שהיא לא רצינית ואחרי שבוע עם התוכנית הוא אמר שזה עבר לי אך הכאבים חזרו דיי מהר. רציתי לדעת איזה דברים אני יכול לעשות כדי לרפא את הבעיה עם אפשר והעם אני יכול לבדוק את הבעיה בצילום או במיפוי עצמות או בטיפול אחר כדי להיות בטוח שזאת הבעיה. תודה על העזרה מראש

08/09/2011 | 21:57 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . אני ממליץ להגיע למכון פיזיותרפיה לבדיקה מלאה שכוללת בין השאר- בדיקת מנח כפות רגליים וצורך בהתאמת מדרס. בדיקת 3 המפרקים של חלל הברך . בדיקת טווחי ברך וכח . מישוש הרקמות הרכות . ועוד.. רק לאחר בדיקה תוכל לקבל טיפול מותאם אישית. קח בחשבון שטיפול בברך מחייב אותך לתרגול קבוע בבית על פי הנחיות הפיזיותרפיסט . לצד התרגול שיותאם לך יש לפעמים מקום לטיפול נוסף כמו שימוש בברכיה / אטיפול בחשמל או אחרים . אם הטיול דורש תרגול קבוע בבית ולא תתרגל הכאב יחזור , לכן חשוב להיות מוכן לישום ההמלצות של הבודק לטווח ארוך. אני לא רואה מקום לצילום ומיפוי לפני בדיקה במכון פיזיותרפיה , 2 הבדיקות האלה כוללות חשיפה לקרינה המסכנת את בריאותך. רפוא שלימה . ירון טילינגר

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי