הידרוטרפיה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

28/08/2011 | 19:20 | מאת: ורדה

לירון\שרון עברתי תאונת דרכים באוקטובר 2010 נפגעתי בצוואר(צליפת שוט) ב"ה בלי שברים. עשיתי הרבה פיזיוטרפיה ללא הצלחה מרובה. לאחרונה כאבים גם בכתף ומתחת לשכמה.לפני כחודשים פניתי לניורולוג בעקבות טישטוש וסחרחורות.היא יעצה לי לנסות לעשות הידרוטרפיה. קבעתי תור לאיבחון פיזיוטרפי לבדוק אופציה של טיפולי הידרוטרפיה. האם ההידרוטרפיה אמורה להקל? האם אקבל את סדרת הטיפולים? מחכה לתגובתך ורדה

שלום ורדה, הידרותרפיה הינה פיזיותרפיה במים. היא מיועדת בעיקר למצבים בהם יש קושי בבצוע פיזיותרפיה "יבשה", כמו למשל, כאשר יש קושי לדרוך על הרגל עקב שבר או ניתוח, או כאשר יש מספר חבלות המקשות על התנועה. למיטב הבנתי, אין יתרון לבצוע הידרותרפיה על פני פיזיותרפיה יבשה במצבך. הטיפול בכאב מתמשך לאחר חבלת צליפת שוט דומה לטיפול בכל כאב מתמשך וכולל הצבת יעדים תפקודיים ובניית תוכנית אימון לפעילות גופנית סדירה. מאחל לך בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי