פגיעה בברך

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

26/08/2011 | 13:50 | מאת: שלום

נפגעתי בתאריך 18/08/11 בברך בטיול בחו"ל, נבדקתי אתמול אצל מומחה ברך שקבע כי יש קרע חלקי (sprain knee) ברצועה התיכונה (mcl) וכן קיים קרע בקצה המיניסקוס (סימנים מיניסקליים חיוביים)שצפוי להתאחות לבד תוך מספר שבועות. מאחר והתור שנקבע לי לביצוע פיזיותרפיה הוא רק לעוד מספר ימים רציתי לדעת האם כדי לא להעמיס את משקל הגוף על הברך אכן מומלץ להשתמש בקביים? אני יכול לדרוך על הרגל תוך צליעה קלה, האם כאשר אני הולך ללא עזרים אני מזיק לברך? מהו פרק זמן סביר להחלמה והאם אכן מומלץ על מנוחה מוחלטת תוך הרמת הרגל? תודה

27/08/2011 | 21:36 | מאת: ירון טילינגר

שלום . רמת הדריכה על הרגל היא בהתאם להוראת הרופא , אם התבקשת להיות בנשיאת משקל חלקית המשמעות היא שצריך קביים בהליכה על מנת לחלק את המשקל בין הרגל לקב . אם הרופא התיר נשיאת משקל מלאה אתה יכול ללכת בתנאי שלא מתעורר כאב שנשאר לאחר ההליכה. ככלל כול פעולה שלא מעלה כאב מותרת , כול פעולה שמעלה כאב אך הכאב יורד זמן קצר לאחר מכן מותרת אך בזהירות , ופעולה שמעלה כאב שנשאר ליותר מזמן קצר לא טובה . פרק זמן להחלמה מבעיה מניסקיאלית תלוי בחומרת הפגיעה ובפגיעה ברקמות נוספות אם קיימת , קח בחשבון לפחות חודשיים של טיפול ( כולל תרגול בבית כטיפול ) לחזרה לפעילות מלאה . והכי חשוב - התחל טיפול פיזיותרפי בהקדם כפי שציינת. רפואה שלימה . ירון טילינגר . פיזיותרפיסט מוסמך.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי