שריר soleus הסוליה (פציעת ריצה) ופרוטוקול אלפרדסון

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

20/09/2015 | 18:16 | מאת: דרור

תיאור (מדוייק עד כמה שאני יכול) לפציעת ריצה: בבוקר עם היציאה מהמיטה יש כאב עמום באיזור אחורי תחתון של השוק הימנית (מיקום הכאב: משני צידי גיד האכילס, בגובה של כ 15 סמ' מהריצפה עם רגל יחפה) למשך מספר הצעדים הראשונים, ושחולף לו לאחר כמה דקות. הכאב מופיע גם בזמן ירידה מהירה במדרגות. גיד האכילס עצמו אינו רגיש למגע או צביטה אלא הכאב בא מצידי הגיד (מהשרירים?). אם אני מבצע heel drops לפי פרוטוקול Alfredson אין כאב כאשר הרגל ישרה. אבל נסיון לבצע heel drop דומים עם רגל מכופפת מוביל מיד להופעת הכאב - שאינו חזק במיוחד (נניח 4-5 בסולם כאב). אבל הכאב הזה בהחלט מתחזק ככל שירידת העקב נמוכה יותר (כלומר כשיש מתיחה משמעותית יותר). זה גורם לי לחדול מן התרגיל מתוך חשש לנזק. מכיוון שלהבנתי הפרוטקול הנ''ל מיועד לבעיות בגיד האכילס ולא לבעיות שבשריר (כנראה הסוליה, soleus) אינני יודע אם מדובר בעצם בפציעה (מתיחה\קרע) בחלק התחתון של שריר הסוליה (או באיזור החיבור של שריר הסוליה עם גיד האיכלס) או שמדובר בגיד אכילס ''מודלק'' (אבל הגיד אינו כואב למגע). ניסיתי לנוח כשבועיים-שלושה אבל לאחר שרצתי היום, בתחילת הריצה לא כאב, אבל לאחר כ 3 קמ' הבעיה הזו הופיעה שוב. כיצד פותרים את זה? האם מנוחה שלימה לעוד שבועיים-שלושה (או יותר?) כלומר האם להימנע מ heel drops שמובילים להופעת הכאב המתואר? אשמח לעיצה והכוונה.

12/11/2015 | 09:20 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . נשמע שיש לך ידע רב והבנה וזה דבר מבורך. אני מציע להגיע לבדיקה מסודרת במכון פיזיותרפיה על מנת להערי ך את מצב השרירים בשוק . במידת הצורך נתן יהיה לבקש גם הדמיה משלימה של אולטראסאונד לרקמה הרכה על מנת לברר את שלומות הרקמה. גורם נוסף -הוא מנח כף הרגל והצורך בהתאמת מדרס או נעל אחרת. רפוה שלימה ירון טילינגר פיזיותרפיסט . מכבי שרותי בריאות.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי