תופעות לוואי לייזר רך

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

14/09/2014 | 22:21 | מאת: בועז טל

שלום רב רציתי לשאול האם יכולות להיות תופעות לוואי לשימוש בלייזר רך בשימוש ביתי? פירוט: אישה בת 85 שעברה לפני כעשור איחוי חוליות בגב תחתון, ומאז סובלת מכאבים בעוצמה משתנית בגב תחתון וברגל שמאל, שפוגמים באיכות חייה בצורה רבה. לפני כחודשיים החלה להשתמש בלייזר רך ("בי קיור לייזר") כשלוש ארבע פעמים ביום,בהקרנה ע"ג הרגל הכואבת ולעיתים גם ע"ג הגב. לאחרונה החלה לסבול מהחלשות של הרגל, והיא מעוניינת לדעת אם זו יכולה להיות תופעת לוואי של השימוש בלייזר. המון תודה - בועז טל.

15/09/2014 | 09:19 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . אין מספיק מחקר שמראה יעילות של לייזר רך בטיפול בכאבי גב . תופעת החלשות הרגל יכולה לנבוע מבעית הגב התחתון כתוצאה מלחץ על העצב הספינלי שיוצא מהגב אל הרגל . אני ממליץ לגשת לאורטופד ולברר את העניין . וכאמור לגבי כול השימוש בלייזר רך - אין מספיק מידע מהימן על מנת לקבוע אם עוזר או לא ואם ישנן תופעות לוואי או לא . גשו לרופא על מנת לברר את תופעת החולשה . בברכה . ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך.

15/09/2014 | 19:38 | מאת: בועז טל

05/10/2018 | 06:20 | מאת: צבר ארם

יש לפחות ששה אירגונים בינלאומיים של LLLT , בשבדיה גרמניה בריטניה יפן וארה"ב (2) עם ביטאוניים דיגיטליים ואחרים המתעדים מחקרים פורצי דרך בתחום, מזה עשרות שנים (לפחות 30). התשובה דלעיל אינה מדוייקת, בלשון המעטה

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי