טונוס שרירים גבוה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

21/07/2011 | 10:50 | מאת: מיכל

שלום, בני בן שבעה חודשים, והאחות בטיפת חלב אמרה שהוא סובל מטונוס שרירים גבוה, ואולי גם זקיפות יתר (??) ושיש צורך בפיזיותרפיה. מה זה אומר? למי כדאי לי לפנות? האם ישנם פיזיותרפיסטים שעובדים ספציפית עם תינוקות או שניתן לפנות לכל פיזיותרפיסט? תודה רבה!

21/07/2011 | 11:05 | מאת: ירון טילינגר

שלום . הכתובת היא מכון להתפתחות הילד . שם יבצעו הערכה של מצבו ויתאימו לו טיפול פרטני בהתאם לממצאים . רפואה שלימה . ירון טילינגר.

21/07/2011 | 11:18 | מאת: מיכל

תודה על התשובה המהירה... איפה יש מכונים כאלו באיזור המרכז? והאם אני צריכה הפנייה מרופא הילדים על מנת לקבוע תור במכון כזה? תודה רבה!

שלום מיכל, תוכלי להכנס לאתר מכבי או להתקשר למכבי ללא הפסקה על מנת לקבל את פרטי המכונים. עלייך לפנות לרופא הילדים ולהתייעץ איתו בנושא. יחד עם זאת, טונוס שרירים גבוה אינו בהכרח מעיד על בעייה התפתחותית. לעתים גם עיסוי יכול להרגיע את מתח השרירים ולאיזון בין קבוצות שרירים שונות. מדובר על עיסוי בסיסי שאפשר ללמוד אותו מכל ספר פשוט בנושא או ברשת האינטרנט

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי