כאבים בשוק

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

15/07/2011 | 00:28 | מאת: דלית

לפני כ-שלוש שנים התחלתי לרוץ (הייתי אז בת 36) והתקדמתי יפה בקצב ובמרחקים.לפני שנה פלוס רצתי מרתון אחרי אימונים די אינטנסיביים כאשר לקראת הסוף סלתי מכאבים בשוק שאובחנו כSHIN SPLINT רצתי גם עם הכאבים בידעה שאחרי המרתון אני אנוח.מאז עברה יותר משנה והכאבים עדיין כאן. לפעמים חזקים יותר ולפעמים פחות אבל תמיד שם. בדיקת MRI גילתה שאין בעייה בעצמות והתחלתי פיזיוטרפיה שלא עשתה שום שינוי. אני לא גרה בארץ והרגשתי שפיזיו לא כל-כך בטוחים מה לעשות איתי. יש המלצות לתרגילים שאני יכולה לעשות בבית או שזה כבר מצב כרוני? למותר לציין שאני כמובן כבר לא רצה. תודה דלית

17/07/2011 | 07:06 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . ראשית כול הכבוד על הרוח הספורטיבית . לא ברור האם הכאב הוא באזור גיד אכילס או מקום אחר . בהנחה שאכן אזור הגיד המרוחק כואב ( חיבורו לקרסול לעצם הקלקנאוס ) : יתכן והתפתחה דלקת מקומית בגיד הנובעת מהעומס הפתאומי שהופעל עליו בפעילות . דלקת בגיד יכולה לערב רק את הגיד או גם את שקית הסיכוך ( בורסה ) שבין הגיד לעצם . בהליכה מהירה יש מתיחה של השוק עקב הצעד הגדול ולכן כאב . יתכן גם כאב הנובע מגידי השרירים הפרונאלים שעוברים באזור מעט חיצונית או מגידים טיביאלים העוברים מעט פנימה לגיד אכילס . בבדיקה במכון הפיזיותרפיה יבדקו את : 1-אורך שרירי השק והכוח שלהם . 2-מנח קרסוליים. 3- הגידים העוברים סביב הקרסול . טיפול ותרגול יותאמו על פי הממצאים . עד הבדיקה – *נסי לנוח לשבוע 1 ואז לחזור בהדרגה דרך 2 הליכות בשבוע ועד 4 תוך מספר חודשים . *התחילי ברבע שעה של מתיחות ממושכות לגיד אכילס ולשרירי הירך ( המסטרינג ו4 ראשי ). *לבשי נעליים נוחות שלא לוחצות על אזור הגיד מאחורי הרגל ( עם מגרעת ) *להורדת הכאב ניתן לקרר את המקום עם שקית קרח . * נעלי אפוס (epos) הן טיפול שיכול להיות מועיל והייתי מנסה אותו במקומך. זה בהחלט מצב כרוני( מעל 3 חודשים ) אך לא מצב שלא נתן לפתור. לסיכום- התחילי עם ההמצות שלמעלה ונסי טיפול בנעלי אפוס במקביל . רפואה שלמה ירון טילינגר פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי