דלקת בגיד בכף הרגל

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

05/07/2014 | 19:01 | מאת: דנה

שלום, אני דנה, בת 24, בריאה בד"כ. אני רוקדת מחול קלאסי ומודרני במשך השנה האחרונה במסגרת של 4 פעמים בשבוע, 6-7 שעות כל יום (עם הפסקות). לפני כשבוע בשיעור חשתי כאבים חזקים בכף רגל ימין, כשעמדתי על קצות האצבעות. הכאבים מורגשים בעיקר במאמץ, והתחלתי להרגיש אותם גם בכף רגל שמאל. היום, במהלך תרגילי קפיצות במחול, חשתי כאבים עזים, ולאחר השיעור פניתי לאורטופד. האורטופד בדק את הרגליים, וכתב: רגישות אחורית לפטישון הפנימי, כף רגל שטוחה, גמיש. תנועות סאב תלריות טובות ולא כאובות, כנ"ל קרסול. בהמלצה לפיזיותרפיה כתב: חיזוק טיביאליס פוסטריור, מתיחות לפרונאליים, שיפור פרופריוצפסיה. הוא הוסיף ואמר שמוזר שבגילי עדיין לא ידעתי שיש לי פלטפוס, והבחין בזאת בעת הליכתי, כשאצבעות כף רגל ימין נטו החוצה. הסברתי שככה חונכתי במחול, מה שנקרא TURN OUT, לפתוח החוצה כמה שיותר את כפות הרגליים, ואולי על זה זה משפיע. קיבלתי מרשם לארקוקסיה והפניה לפיזיותרפיה. הבעיה היא שקבעתי תור לפיזיותרפיה, אלא שמצב הזמינות בקופות החולים בכי רע, והתור שלי רק בחודש אוגוסט. רציתי לשאול אם יש דברים שכדאי לי לעשות בינתיים? בנוסף, בעוד כחודש אני טסה לטיול בסין (של חודשיים), הכולל מסלולי הליכה ופעילות רבה במהלך היום. מנסיון העבר, אתם יודעים להגיד האם מקרים כאלה עוברים בתוך חודש, ואוכל לטייל כמו שצריך? יש משהו שעליי לעשות כדי לזרז את תהליך ההחלמה? תודה רבה!! דנה

שלום דנה, האם המיקום של הכאב בתחתית כף הרגל? בצד הפנימי\חיצוני? הדבר הנכון לעשות כרגע, זה להוריד עומס למשך 3-4 ימים לפחות להפסיק להתאמן בכלל או לבצע אימונים עם עומס מופחת על האזור הכואב. את יכולה למרוח משחה להקלה על כאבים כמו ice gel, אמזון וכדומה. את יכולה לעסות את כף הרגל , במידה וזה בתחתית, לגלגל את כף הרגל על חפץ גלילי\כדורי(מערוך, כדור טניס). לבצע תנועות סבוביות של הקרסול וכף הרגל בתדירות של מספר פעמים ביום. קשה לומר מתי זה יחלוף, אם זו פעם ראשונה שזה קורה, זה עשוי לחלוף יחסית יותר מהר. לרוב תהליך דלקתי נמשך שבוע-10 ימים ולאחר מכן ריפוי הרקמה יימשך עוד שבועיים-חודש, בהתאם לחומרה. בהצלחה

06/07/2014 | 23:12 | מאת: דנה

היי, תודה רבה על התשובה! הכאבים הם בצד הפנימי של הרגל, מתחת לקרסול. נאמר לי ע"י הרופא שזה גיד טיבאליס פוסטריור. חייבת לציין שעכשיו יש לי כאבים גם ברגל שמאל, ממש בנקודה העליונה באמצע בין שני הקרסולים. אני לא יודעת איך זה פתאום קורה גם שם.. אני מורחת משחת ארניקה כמה פעמים ביום. הדברים שאתה מציין לגבי תקופת ההחלמה מעודדים. תודה רבה!!!!

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי