כאבים בברך שמאל חיצוני למעלה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

17/06/2014 | 11:34 | מאת: רון

שלום, אני כחודשיים לאחר ניתוח לתיקון שבר subcapital, נמצא בטיפול פיזיוטרפי שיקומי, מצוי בשלב דריכה מלאה. מזה כשבוע יש לי כאב בברך שמאל (זו גם הרגל המנותחת). הכאב מאוד מטריד אותי ובא לידי ביטוי רק כאשר אני מפעיל את הרגל בתרגילים הפיזיוטרפיים בהכנה לדריכה מלאה. הדבר מגביל מאוד ומקשה עלי לבצע את התרגילים. שאלתי היא האם להמשיך בתרגילים למרות הכאב? בתקווה שככל שהרגל תתחזק הכאב יפחת? או לחלופין לבצע רק תרגילים בשכיבה שבהם הכאב יותר נסבל? תודה.

17/06/2014 | 11:40 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . החלמה מניתוח שבר ירך דורשת תרגול רב כולל הליכה והפעלה והדבר יכול לכלול גם עבודה בתוך כאב בברך או בירך . מאחר ואתה נמצא כעת בשיקום אני ממליץ לספר לפיזיותרפיסט שלך על התופעה ולקבל הדרכה ממנו. יתכן וימליץ להמשיך למרות הכאב ויתכן ויבצע התאמה של התרגול לכאב . הדרך הכי טובה היא לדבר על כך עם המטפל. בכבוד רב . ירון טילינגר.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי