חיזוק ארבע ראשי-שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

16/11/2013 | 23:44 | מאת: גלי

שלום בהמלצת רופא ספורט התחלתי פיזיוטרפיה ושם נתנו לי תרגילים לחיזוק הארבע ראשי וגם סקוואטים לברכיים אני לא זוכרת באיזה תדירות אמרו לי לעשות את התרגילים בנתיים אני עושה אותם כל יום, האם זה מוגזם? לצורך העניין אני בת 27 סובלת מכאבי ברכיים בעלית מדרגות, וכאבים בכפות הרגליים בגיד אכילס ולזה נתנו לי תרגילי מתיחות בניפרד. התרגילים לחיזוק הארבע ראשי זה משקולת קילו וחצי על הרגל שלי, אני מרימה אותה כשהרגל ישרה, סופרת עד עשר ומורידה לאט. אני עושה כל צד 10 חזרות כפול 3 סטים, כל יום. תודה תודה.

17/11/2013 | 06:59 | מאת: ירון טילינגר

שלום רב . אני ממליץ ליצור קשר עם הפיזיותרפיסט על מנת לקבל מינון מדוייק של התרגול . ככלל המינון שציינת ( 3 סטים של 30 חזרות כול יום) נשמע לי מתאים ואם הכאב לא עולה בתרגול נתן אף להעלותאת המינון. אולם כאמור כדאי לקבל את התוכנית המדוייקת מהמטפל שלך , צרי איתו קשר ותוכלי לקבל תשובה מדוייקת המותאמת למצבך. רפואה שלימה. ירון טילינגר, פיזיותרפיסט .

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי