ברכיים

דיון מתוך פורום  טיפול פיזיותרפי

29/10/2013 | 11:25 | מאת: רועי

יש לי כאבים בברכיים אובחנה לי Chondromalacia Patellae למרות שאני לא עשיתי ספורט כבר הרבה זמן עדיין כואב לי בהליכות ובתזוזה. איזו אבחנה דומה יכולה להיות לי, או בעיות עם תסמינים דומים לChondromalacia Patellae?

שלום רועי, כאבם קדמיים בברכיים נובעים לרוב מעומס על סחוס עצם הפיקה. עצם קטנה אך בעלת תפקיד חשוב בהעברת הכוח הנדרש ליישור הברך בהליכה. הבעייה לא בהכרח קשורה בפעילות גופנית. גם ישיבה ממושכת עשוייה לגרום לבעיה דומה ,מאחר והברכיים נמצאות במנח כיפופי למשך תקופות ממושכות וזה מגביר את העומס על הברך ועל פיקת הברך. אני מציע שתיגש לפיזיותרפיסט על מנת לקבל ייעות והדרכה לחיזוק השרירים ולייצוב הברכיים, על מנת להפחית את הכאב. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול פיזיותרפי